Veepolitseile teevad muret ohutusnõuete eirajad

Kajar Kase
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veepolitsei kaater..
Veepolitsei kaater.. Foto: Lääne politseiprefektuur.

Neljapäeval Harjumaa saarte ja sadamate juures veeliiklust kontrollinud veepolitsei leidis mitmeid ohutusnõuete rikkumisi. 

Põhja Politseiprefektuuri veeliiklusteenistuse komissar Toomas Lindjärve kinnitusel patrulliti mõlema Põhja prefektuuri kaatriga, sest veeliiklus üha tiheneb ja korraga suuremaid jõude välja pannes on seda lihtsam kontrollida.

Politsei sõnul rikuti kuuel korral ohutusnõudeid ehk ei kantud päästeveste. Lisaks sellele tabati eile üks raskes alkoholijoobes paadijuht ja üks juhtimisõiguseta paadijuht.

Veepolitsei meeskond jälgis, et kõik veeliikluses osalejad täidaks ohutusnõudeid ja kehtivaid eeskirju.

«Veesõidukijuhid pöördusid ka ise veepolitsei meeskonna poole, et nõu küsida või palvega kontrolli teostada, kas laevas vastab kõik normidele või mitte, mis on heaks märgiks sellest, et politsei on meresõitjate jaoks pigem usaldusväärse nõuandja, mitte karmi karistaja rollis,» ütles Lindjärv.
 
Tänavuse aasta aprillikuust alates on Põhja prefektuuri veepolitsei läbi viinud mitu reidi.

Patrullimised merel jätkuvad eeldatavasti oktoobrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles