Töötu mehe ametissesaamist segab saatuslik pudel õlut

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööbörsile minejate järjekord Tallinna lauluväljakul.
Tööbörsile minejate järjekord Tallinna lauluväljakul. Foto: Toomas Huik

Aasta aega töötuna kodus istunud 56-aastane Tiit Oras käis teisipäeval lauluväljakul tööbörsil, lootes reisisaatjaks kandideerida. Eelnevalt jõi ta ära pudeli õlut.

Oras lootis tööbörsil reisisaatjaks kandideerida, kuid Tallinna Autobussikoondise personaliosakonna juhi Malle Säärekõnno sõnul ei ole neil tarvis inimesi, kes õlut joovad, vahendas «Reporter.ee».

Oras ise kinnitas, et ta oli enne vestlust ära joonud vaid ühe pudeli õlut ning seetõttu ei pidanud ta eitavat vastust õiglaseks. Samas tunnistas ta, et pudeli õlle joomise pärast oli ta varem vallandatud firma G4S turvatöötaja kohalt.

Säärekõnno lubas, et autobussikoondis annab mehele veel ühe võimaluse reisisaatjaks kandideerida, kuid seda vaid juhul, kui ta hoiab alkoholi tarbimist kontrolli all.

Sotsiaalminister Hanno Pevkur aga nimetab Tallinna tööbörsi showks, millega mõnitatakse töötuid. Tööbörs oli tema hinnangul läbi viidud ebainimlikult ning tegelikkuses oli selle toimumise ajal Tallinnas töötukassa vahendusel pakkumisel üle 500 töökoha.

Samuti olid osad Tallinna tööbörsil pakutud töökohad samaaegselt pakkumisel ka töötukassa vahendusel, kuid positiivse meediapildi saamiseks võeti Pevkuri sõnul need pakkumised töötukassast välja ning viidi üle tööbörsile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles