Jalgrattal ümber maailma reisiv sakslane jõudis Saaremaale

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sascha Kurhajec sõnul näitas jalgratta spidomeeter pärast pea aastast teelolekut täna pisut enam kui 8100 km läbimist.
Sascha Kurhajec sõnul näitas jalgratta spidomeeter pärast pea aastast teelolekut täna pisut enam kui 8100 km läbimist. Foto: Margus Ansu

Eelmise aasta 1. märtsil oma kodust Madridist jalgrattaga ümbermaailmareisile asunud 36-aastane sakslane Sascha Kurhajec jõudis Saaremaale.

Eile õhtul üle jää Saaremaale sõites mõtles mees esialgu lausa jääle telkima jääda, aga nähes hommikust tuisku oli ta õnnelik, et siiski kaldal metsas ööbis, vahendas ERRi uudisteportaal "Aktuaalset kaamerat".

Kurhajec sõnul näitas jalgratta spidomeeter pärast pea aastast teelolekut täna pisut enam kui 8100 km läbimist.

Ümbermaailmareis on mehe unistuseks olnud lapsest saati ning nüüd ootavad teda ees veel Venemaa, Hiina, Austraalia, Ameerika. Millal kodused võiksid maailmaränduri tagasijõudmise puhul laua katta, pole veel teada, kuid Kurhajec usub, et koju jõudmiseks kulub tal veel umbes paar aastat.

Aasta jooksul on rännumees kogenud seni ainult inimeste heatahtlikkust ja reisi katkestamise mõtet pole Saschal veel kordagi pähe tulnud, kuigi ta tunnistas, et teinekord on telgis üksinda uinuda päris igav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles