Ilmaolud on Hiiumaa praktiliselt isolatsiooni jätnud

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Madal merevee tase, tuisk ja lumi on Hiiumaa praktiliselt isolatsiooni jätnud, sest täna ei ole avatud ühtegi jääteed ning laevaliiklus on väga vaevaline, vahendab KUKU raadio.

OÜ Väinamere Liinid juhataja Urmas Treial ütles KUKU raadiole antud intervjuus, et kuna merevee tase on madal, siis suured laevad Hiiumaa ja mandri vahel sõita ei saa. Hommikul kell 6.40 väljus Rohukülast väiksem alus Harilaid, mis on endiselt merel. Ilmselt ei saa ka see laev täna rohkem sõite teha.

Treiali sõnul on seega liiklus Rohuküla - Heltermaa liinil seiskunud. Treial lisas, et Saaremaa - Hiiumaa vahel hetkel laev veel sõidab, aga väga aeglaselt. Virtu - Kuivastu liinil saab sõita Regula ja sellel liinil praegu suuremaid probleeme pole. Treial lisas, et prognoosi kohaselt peaks veetase homme hommikul tõusma hakkama ja loodetavasti õnnestub homme ka Hiiumaa ja mandri vahel laevad sõitma saada.

Tänavune külm talv ja pidevad idatuuled on lükanud vee Taani väinadesse. Treial ütles, et kui vesi sealt välja saab, siis on vaja sobivat tuult, et vesi tagasi Läänemerre hakkaks tulema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles