Parvlaevaliiklus Hiiumaaga on ilmaolude paranemiseni vaevaline

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Väinameres on veetase erakordselt madal, nii et praamiühendus nii mandri ja Hiiumaa kui Hiiumaa ja Saaremaa vahel on väga vaevaline.

Veetase langes täna hommikul 62 cm alla keskmise. Lisaks puhub tugev tuul, puhanguti 21 m/s. Ilmateate kohaselt on pealelõunaks oodata lumetuisku, temperatuur on -12. Kõigi ilmanähtuste koosmõju on muutnud laevaliikluse korraldamise väga keeruliseks.

Ülimadala veetaseme tõttu alustas Rohuküla - Heltermaa liinil liiklust vaid parvlaev Harilaid väljudes 6:30 Rohukülast. Ülesõit Heltermaale kestis rasketes jääoludes neli tundi. Heltermaalt väljus Harilaid 10:50, ülesõit kestab tavapärasest kauem. Eriti raskete ilmaolude tõttu Harilaid täna rohkem reise ei tee.

Prognoosi kohaselt peaks veetase hakkama tõusma ja võimalusel teevad õhtul reisi Scania või St Ola. Kell 16.30 väljubki Heltermaalt Scania.

Triigi - Sõru liinil väljus hommikul reis Triigist 8:15, reisi täpne kestvus teadmata, kell 13:00 oli Kõrgelaid läbinud poole laevateest. Eeldatavalt saabub laev Sõrule kell 18-19 õhtul ja väljub siis taas Triigi suunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles