Tulevikus võib osutuda taas võimalikuks rongiga Haapsallu sõita

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee
Raudtee Foto: TV3

Kui käimasolev mastaapne ühistranspordiuuring peaks selgitama, et Lääne- ja Harjumaa inimesed eelistavad rongisõitu, pole tulevikus võimatu raudtee taastamine Riisiperest Rohukülla.

Saar Polli teostatav Eesti seni suurim, poolteist aastat kestev ja 3,6 miljonit krooni maksev ühistranspordiuuring Lääne- ja Lääne-Harjumaa bussi- ja rongiliikluse parandamiseks on poole peal, küsitletud on 7625 reisijat, kirjutab Lääne Elu.

Uuringu üks võimalik tulemus kaugemas perspektiivis võiks olla raudteepikendus liinil Riisipere-Turba-Risti-Haapsalu-Rohuküla.

«Aegade põhjalikem sellekohane teave on meie ainus relv. Me ei saa selle põhjal küll lubada, et Haapsalu saab raudtee, aga me saame sellele toetudes väita, et seda on vaja, me saame sellega riigi tasandile minna,» rääkis Lääne maavanem Neeme Suur.

«Aasta pärast saame öelda, missugune peaks olema Lääne- ja Lääne-Harjumaa ühistranspordivõrk, kus oleks vaja avada uusi liine või panna käima rong,» ütles transpordiuuringu projektijuht Rein Riisalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles