Jüri Liim ei lase Kaitseliidu vastasel vaenul vaibuda

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Liim
Jüri Liim Foto: Reporter.ee

Kahe riigivapi ordeni kavaler Jüri Liim on kaitseliidu peale solvunud - kaitseliit ei taha tunnistada, et Liim on ühenduse asutajaliige.


Selle aasta novembris oma 70. sünnipäeva tähistav Jüri Liim ütleb, et ta ei ole kaitseliidu peale vihane ega solvunud. Küll on ta aga solvunud kaitseliidu juhtkonna peale, vahendas Reporter.ee.



«Ma ei poolda seda, et endised nõukogude ohvitserid ja kommunistid kamandavad kaitseliitu. Ma austan kaitseliitlasi. Kaitseliitlased peavad olema ausad ja ma tahaksin, et ausad oleksid ka vastavad kaitseliidu vastavad ametnikud,» rääkis Liim.



Kõige rohkem on Liim aga solvunud selle peale, et teda 17. veebruaril Järvakanti kaitseliidu taasloomise aastapäevale ei kutsutud. Kaitseliidu väitel ei olnud Jüri Liimi nime nende 25 inimese hulgas, kes 20 aastat tagasi Järvakandis kaitseliidu taasasutamise dokumendile alla kirjutasid.



Kaitseliidu peastaap on Liimi süüdistuste peale nõutu. Neil polevat Liimi vastu midagi, küll aga teevad kaitseliitu kurvaks Liimi avalikud väljaütlemised.



Jüri Liimi tegevuse peatamise kohta kaitseliidus, ütles kaitseliidu Tallinna maleva teavituspealik Madis Milling, et kaitseliitlane, kelle kohta on alustatud kriminaalmenetlust peatab oma liikmeksoleku ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles