Reivik: kohalikud võivad samba valgustushankest suu puhtaks pühkida

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Reivik
Aivar Reivik Foto: Mihkel Maripuu

SA Vabaduse Monument juht Aivar Reivik sõnas täna, et Vabadussõja võidusamba valgustuse riigihange on koostatud selliste nõuetega, et kohalikel firmadel oleks seal raske konkureerida.


Reiviku sõnul ei saa ta aru, mis samba valgustusega asjad nii keerulised on, kuid talle tundub, et asi on keeruliseks aetud. «Ministeerium on välja kuulutanud riigihanke. Vaatasin selle läbi ja ei leidnud sealt sõnagi LED-valgustusest. Otsatu hulk miljoneid on nõutud osalejatelt,» rääkis Reivik «Terevisioonile» antud intervjuus.

«Vaatasimegi, et hange on korraldatud tänavavalgustusfirmadele või välisfirmadele. Nii et kohalikud vist võivad suu puhtaks pühkida sest asjast järjekordselt,» lisas ta.

Veel kõneles Reivik, et sihtasutus ootab kaitseministeeriumilt eelmisel aastal saamata jäänud raha. «Me toimetasime mõned bussitäied veterane, tegime postkaardi. Igapäevased tegevused, raamatupidamised, audiitorid,» selgitas Reivik. «Aasta lõpus oli neil rahadega raske, kuid tavaliselt on aasta alguses kergem. Ootame, äkki läheb hästi.»

Reiviku sõnul on tal piinlik nende inimeste ees, kes on võidusamba rajamiseks raha annetanud. «Rahvas on ikkagi annetanud küllaltki suure summa lootuses, et see asi kunagi valmis saab.»

«Ükskord ikka ta valmis saab. Nii et võib-olla siin üks ring hankeid veel tehakse, aga seal kuuldavasti on veel muid probleeme. Mina ei saa sellest keerukusest aru, miks seda lahendatud ei saa, aga eks kaitseministeerium teab.»

Aivar Reivik teatas eelmisel aastal, et taotleb kaitseministeeriumilt sihtasutuse tegevuse lõpetamiseks 107 000 krooni. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles