Uued kaitseatašeed Soomes ja Saksamaal alustavad tööd

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Järgmisel nädalal alustavad tööd Eesti uued kaitseatašeed - kolonelleitnant Peeter Läns Soomes ja Rootsis ning kolonelleitnant Kristjan Moora Saksamaal, Šveitsis ja Tšehhis.

Mõlemad uued kaitseatašeed alustavad tööd 1. augustil, teatas kaitseministeerium.

President Toomas Hendrik Ilves andis nii Länsile kui ka Moorale teenistuse ajaks välisriigis kolonelleitnandi ajutise sõjaväelise auastme.

Eesti kaitseatašee Saksamaal, Šveitsis ja Tšehhis resideerib Berliinis.

Senine Eesti kaitseatašee Soomes ja Rootsis kolonelleitnant Anto Kergand jätkab teenistust kaitsejõududes. Kaitseväkke naaseb ka Eesti senine kaitseatašee Saksamaal, Šveitsis ja Tšehhis mereväekapten Jaan Kapp.

Kolonelleitnant Läns (48) on lõpetanud Tallinna merekooli, Balti kaitsekolledži vanemstaabiohvitseride kursuse ja Audentese ülikooli, samuti on ta täiendanud ennast mitmetel kursustel välisriikides.

Ta on teeninud kaitseväes alates selle taasloomisest eri ametikohtadel Kalevi üksik-jalaväepataljonis ja üksik-vahipataljonis, sideohvitserina NATO Euroopa liitlasvägede peakorteris, kaitseministeeriumi rahvusvahelise koostöö osakonna juhatajana, kaitseatašeena Belgias ja samal ajal Eesti sõjalise esindaja asetäitjana NATO juures ning õppejõuna Balti kaitsekolledžis.Viimati teenis ta Balti kaitsekolledži staabiülemana.

Kristjan Moora (44) on lõpetanud Tartu ülikooli, Balti kaitsekolledži vanemstaabiohvitseride kursuse ning rahvusvahelise kindralstaabiohvitseride kursuse Saksamaal.

Eesti kaitseväes teenib ta alates 1995. aastast. Kolonelleitnant Moora on teeninud rahuvalve üksikkompaniis, kaitsejõudude peastaabi operatiivosakonnas, maaväe staabi planeerimisjaoskonnas, sealhulgas jaoskonna ülemana, ning viimati Balti kaitsekolledžis lektorina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles