Songisepp: sõidustiilis on palju kinni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Songisepp.
Mati Songisepp. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna liiklusteenistuse direktori Mati Songisepa sõnul oleks linna teede ja tänavate läbilaskevõime praeguse lumemöllu ajal tunduvalt suurem, kui autojuhid sõidaksid rahulikult ega  sõeluks ühelt rajalt teisele.


«Mõned autojuhid ei taha aru saada, et on lumi ja libedus ning tuleb sõidustiili muuta,» mainis Songisepp. «Arvavad, et kui nad nõeluvad ja vahetavad radasid, siis jõuavad kiiremini edasi. Tegelikult häirivad nad niisuguse sõidustiiliga kogu liikluse sujuvust ning tegelikult kiiremini ikkagi edasi ei saa.»

Ta lisas, et palju on linnas ka ristmike kinnisõitmist, nagu täna hommikul tipptunni ajal juhtus Kristiine ristmikul, kus kõik sõidusuunad olid pikalt autosid täis. Eile õhtul oli Songisepa sõnul samalaadne kinnisõitmine Stockmanni ristmikul.

Liiklusteenistuse juht soovitab, et kui juhid ei oska keerulistes lumeoludes sõita, siis on neil mõistlikum busse, tramme või trolle kasutada.

Songisepa sõnul ei saa erilisi kiidusõnu ütelda ka tänavapuhastajate kohta. Ühe näitena tõi ta bussipeatused, kuhu pikad bussid ei mahu ära, sest peatused ei ole piisavalt pikalt lumest lahti lükatud.

«Mul on niisugune tunne, et tänavapuhastajatele ei ole tööfronti korralikult ette näidatud,» kurjustas Songisepp. «Kõrvaltänavad on vaid saha laiuselt lahti lükatud ning tänavad lähevad üha kitsamaks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles