Liit palub toetust Tallinna kunstihoone remondiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstihoone.
Kunstihoone. Foto: Uwe Gnadenteich

Kunstnike liit palub kultuuriministeeriumilt lähiaastateks 5,5 miljonit krooni toetust Tallinna kunstihoone remonditöödeks.

Liit palub, et ministeerium lisaks Vabaduse väljakul asuva kunstihoone renoveerimise rahastamise aastate 2011-2014 arengukavva, sest praegune majandusseis võimaldab neil endil teha vaid hädapäraseid avariitöid.

Esmased vältimatud tööd oleksid küttesüsteemi väljavahetamine, vee ja kanalisatsiooni kordategemine, fassaadi remont ning uus katus koos soojustusega. Kokku kuluks hädapärasele remondile esialgsete arvutuste järgi 5,54 miljonit krooni.

Kultuurimälestiseks tunnistatud Tallinna kunstihoone on ehitatud 1934. aastal, 1961. aastal ehitati peale kuues korrus. Fassaadi renoveeriti aastatel 1992-1995. Kunstnike liit ise on saanud viimasel viiel aastal panustada hoone korrashouiks 866 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles