Kuressaare soovitab ühendmuuseumi asemel muuseumide ühendust

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare veebileht.
Kuressaare veebileht. Foto: www.kuressaare.ee

Kuressaare linnavalitsus soovitab kultuuriministeeriumil ühendmuuseumi asemel luua muuseumide ühendus, säilitamaks muuseumide tööks vajalik motivatsioon.


«Tunnustame riigipoolset soovi maakondlike muuseumide tööd paremini ja koordineeritumalt korraldada ja juhtida,» seisab kultuuriminister Laine Jänesele saadetud kirjas, vahendab ajaleht Meie Maa.

Siiski pakub linnavalitsus, et ühendmuuseumi loomist puudutava määruse eelnõu tasuks üle vaadata «ja kaaluda eespool nimetatud eesmärkide täitmiseks ühendmuuseumi asemel muuseumide ühenduse loomist».

«See tagaks maakondades asuvates riigimuuseumides otsustusõiguse, tööks vajaliku motivatsiooni, nende poolt teenitavate ressursside sihipärase ja efektiivse kasutamise ning kindluse oma maakonna muuseumi üle kohapeal otsustada.»

Sel juhul aga, kui ministeerium siiski otsustab ühendmuuseumi kasuks, peab Kuressaare raad mõistlikuks, et sätestaks, mis tingimustel ja määras muuseumi majandustegevusest laekuv tulu, sihtotstarbelised toetused ja annetused jäävad kasutamiseks muuseumile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles