Tallinnas algab avalduste vastuvõtt esimestesse klassidesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas algab 1. klassi minejate registreerimine.
Tallinnas algab 1. klassi minejate registreerimine. Foto: Ove Maidla

Esmaspäeval, 1. märtsil algab avalduste vastuvõtt Tallinna koolide esimestesse klassidesse, juba teist aastat on lapsevanemal võimalus oma lapsi kooli registreerida ka e-kooli kaudu.


Kui eelmisel aastal e-kooli võimalust veel katsetati, siis sel kevadel on see peamine kanal avalduste kooli saabumisel. Lapsevanem valib oma lapsele sobiva kooli, registreerib end e-kooli kasutajaks ja sisestab lapse andmed. Avaldusega tehtavaid edasisi toiminguid saab vanem jooksvalt jälgida. Kooliaasta alguses saab e-koolist iga pere abiline kooliga suhtlemisel.



Kui lapsevanemal on kahtlus, kas tema laps on kooliküps, tuleb tal pöörduda Tallinna laste nõustamiskomisjoni poole, kellel on õigus otsustada koolikohustuse täitmise edasilükkamise üle.



Teavet nii Tallinna koolide, laste nõustamiskomisjoni kui ka e-kooli kohta saab leida haridusameti kodulehelt www.haridus.ee , taotluste esitamise kohta leiavad vanemad lisateavet ka eKooli keskkonnast . Vastuvõtutingimused on avaldatud koolide kodulehekülgedel.



Kõikidele pealinna õpilastele on tagatud õppekoht ühes elukohajärgsetest piirkonnakoolidest. Eesmärgiga tagada kõigile Tallinna lastele õppekoht, on linna koolidele määratud asumipõhine teeninduspiirkond. Üldjuhul teenindab ühte asumit mitu kooli, mille hulgast on lapsevanemal võimalik oma lapsele valida kõige sobivam. Kui lapsevanem või õpilane soovib valida mõne teise piirkonna kooli, pääseb sinna siis, kui seal on vabu kohti.

Kooli valimisel tulevad kindlasti kasuks mitmekesised eelteadmised. Info huvitegevuse võimalustest, traditsioonidest, õpetajaskonnast ja muust sellisest on avaldatud nii koolide kodulehtedel, voldikutes kui ka mujal, samuti on abiks vestlused õpetajate, õpilaste ja tuttavatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles