Ministrid hakkavad eripensionide osas läbi rääkima

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige varasem kuupäev, millest alates enam sooduspensioni välja teenida ei saa, võib olla 1. jaanuar 2011.
Kõige varasem kuupäev, millest alates enam sooduspensioni välja teenida ei saa, võib olla 1. jaanuar 2011. Foto: Priit Simson

Sotsiaalminister Hanno Pevkur rääkis neljapäeval valitsuse pressikonverentsil, et praeguseks valminud eripensione käsitleva eelnõu detailide osas hakkavad viis ministrit kõnelusi pidama.

«Eripensionide temaatika osas lepiti valitsuskabinetis kokku, et viis ministrit (justiits-, sise-, kaitse-, rahandus- ja sotsiaalminister), kelle valdkondasid eripensionide seadus enim puudutab, saavad lähinädalatel kokku, et vaielda läbi veel detailid, mis on seaduse kirjutamisel paberile saanud,» rääkis Pevkur neljapäeval ajakirjanikele.

Kui viis ministrit on omavahel kokkuleppele saanud, jõuab eelnõu uuesti kabinetti. Sotsiaalminister avaldas lootust, et siis saab teha eripensionide osas lõplikke otsuseid.

Varem on valitsus avaldanud toetust sooduspensionide põhjalikule reformile, millega kaob võimalus sooduspensionile jääda ja mille järgi hakkab riik seniseid sooduspensione indekseerima.

Varem on Pevkur BNS-ile rääkinud, et need pensionärid, kellel on soodustingimustel pension välja teenitud, saavad sooduspensioni edasi, kuid valitsuse kava kohaselt hakkab riik sooduspensione indekseerima samadel alustel nagu vanaduspensionigi.

Alates eelnõus sätestatud kuupäevast saab soodustingimustel pensioni välja teenida veel ka inimene, kes on selleks ajaks töötanud vähemalt 50 protsenti sooduspensioni saamiseks nõutud aastatest.

Kõige varasem kuupäev, millest alates enam sooduspensioni välja teenida ei saa, võib olla 1. jaanuar 2011.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles