Moodne ja rahvuslik kama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pille Petersoo

Alustuseks tuleks mainida, et kamajahu pole sugugi vaid eestlastele ainuomane. Samalaadset kuivsegu tunnevad nii venelased (tolokno), soomlased (talkkuna) kui ka paljud teised slaavi ja ugrimugri rahvad. Sellegipoolest on see tore ja Eestile omane toit – eriti veel keedetud ja jahvatatud rukkist, odrast, nisust ning hernestest tehtud nn mulgi kama, mida tasub rohkem süüa ja mitmekülgsemalt tarvitada.


Mõnevõrra üllatuslikult on ehk just kama see, mis paljudele välismaalastele Eestis muljet avaldab. Olen oma ingliskeelse Nami-Nami toidublogi kaudu saanud palju kirju Eestit väisanud lugejatelt, kes nüüd kaugel Ameerikamaal või siis veidi lähemal

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles