Galerii: Tallinna lumeuputus läbi autoakna

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi saabuv sula ähvardab veeuputusega, polnud eile sellest vähemalt Tallinna kõrvaltänavatel vähimatki märki ning seal võis endist viisi lumme uppuda.


Lumme olid uppunud näiteks südalinna ja Kadrioru piiril olevad Terase, Tina ja Vase tänavad. Kõnniteed olid seal piinliku hoolega puhtaks roogitud, sõidutee aga oli lumevallide tõttu muutunud ühesuunaliseks ning seda kattis paks lumepuder, kuhu kogenematu autojuht võib kergesti kinni jääda.

Kinnijäämisega riskivad ka need autojuhid, kes otsustavad vastutulevale sõidukile teed anda ja ainsalt sõidurajalt kõrvale parkimisalale pööravad. Sealt pole kuigi lihtne minema pääseda.

Teiste elurajoonidega võrreldes on Nõmme kõrvaltänavad tunduvalt paremini sõidetavad. Tõsi, ka Nõmmel on piisavalt kohti, kuhu auto võib kinni jääda. Kuid võrreldes näiteks Kalamaja või Pelgulinnaga on olukord Nõmmel tunduvalt parem.

Pelgulinnas näeb eriti masendav välja Rohu tänava tagumine osa ja ega teistegi ümberkaudsete tänavate puhastamise eest kellelegi head hinnet ei paneks. Sama lugu on ka Kalamajas ja mujal Põhja-Tallinnas. Jääb mulje, et tänavapuhastajatel on jõud otsa saanud. Sest pärast suuri lumesadusid tehti tänavad kiiresti tunduvalt puhtamaks, kui need praegu on.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles