Mõrvas ja vangistamises süüdistatu protsess algab suvel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Katri Karing

Julmas mõrvas ja ohvri vangistamises süüdistatava mehe kohtuprotsessi algus lükkus suvesse, kuna tema kaitsja vahetus.


Harju maakohus pidi esialgsete plaanide järgi alustama 33-aastase Nikolai ja tema tuttava Vitali süüasja arutamist reedel, kuid istung jäi ära, kuna Nikolai uus kaitsja vajab aega toimikuga tutvumiseks.

«Kõigile menetluspooltele sobiv aeg protsessi alustamiseks leiti 12. juuliks,» ütles Harju maakohtu pressiesindaja BNSile.

Politsei sai veretööle jälile mullu 23. aprillil, kui Sõpruse puiesteel asuva kortermaja trepikojast leiti 25-aastase mehe torke- ja lõikehaavadega surnukeha.

Politsei pidas peatselt tapmises kahtlustatavana kinni 33-aastase Nikolai, kelle kohus eeluurimise ajaks prokuröri taotlusel vahi alla võttis. Vahetult pärast kuritöö avastamist kinnitas prokuratuur, et ohver ja kahtlustatav tundsid üksteist ning tapmiseni viinud tüli oli ajendatud omavahelistest vaenulikest suhetest.

Kohtueelse uurimise jooksul selgus, et lisaks tapmisele on Nikolaid alust kahtlustada ka kannatanult seadusliku aluseta vabaduse võtmises. Lisaks selgus, et veretööst oli teadlik Nikolai tuttav Vitali, kes sellest aga politseinikke ei teavitanud.

Kohtueelse uurimise lõppedes esitas Põhja ringkonnaprokuratuur Nikolaile süüdistuse mõrvas eriti julmal ja piinaval viisil, kehalises väärkohtlemises ning seadusliku aluseta vabaduse võtmises, Vitali sai aga süüdistuse kuriteo varjamises.

Kohtus süüdimõistmisel ähvardab Nikolaid kuni eluaegne vangistus, Vitalit aga kuni viieaastane vanglakaristus.

Mõlemad süüdistatavad viibivad vahi all.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles