Noorte riigikogu: müügem teehooldajaile soodsamat kütust

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külateede puhastamisele on rohkem raha ja tehnikat tarvis.
Külateede puhastamisele on rohkem raha ja tehnikat tarvis. Foto: Margus Ansu

Noorte riigikogu leiab, et maapiirkondades elavate inimeste liikumist aitaks tublisti parandada teehooldajaile soodsama kütuse müümine.


Riigikogu istungi simulatsioon kavatseb täna vastu võtta otsuse viia sisse soodustused teehooldusele maapiirkonnas, näiteks teehooldusega tegelevatele masinatele odava kütuse müümisega.

Regionaalminister Siim Kiisler möönis, et noorte mõte on küll heast tahtest kantud, kuid välja pakutud meetmed ei pruugi anda soovitud tulemust. «Teehoolduse hind on kujunenud riigihangetega ning kütuse hind on teehooldajate kuludest vaid üks komponent,» sõnas minister. 

Lisaks tahavad noored panustada rohkem maapiirkondade infrastruktuuride arendusse, eraldades selleks kohalikele omavalitsustele enam ressursse.

Veel leiab riigikogu simulatsioon, et peab tagama ühtsema ja võrdsema ühistranspordisüsteemi teke. Ühtsemate ühistranspordi piletihindade tagamiseks suunab riik rohkem raha kohalikul tasandil ühistranspordi teenuste osutajatele.

Laupäeval alanud Noorte riigikogu toob kolmeks päevaks kokku 101 andekamat konkursi läbinud noort üle Eesti. Üheteistkümnes komisjonis arutletakse nelja suurema päevakajalise probleemi ühiskonnas: haridusliku perifeeria vältimine, Eesti proaktiivse rolli suurendamine rahvusvahelistes suhetes, riigi roll inimeste finantsotsuste tegemisel ja rohelise majandussektori arengu ärakasutamise võimalustest Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles