Koolipapa Sults sõlmis lepingu maailmamainega firmaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljassaare lahte soovib Sults rajada kolm tehissaart.
Paljassaare lahte soovib Sults rajada kolm tehissaart. Foto: SA Kasiinosaar

Tallinna kunstigümnaasiumi direktor ning fanaatiline kasiinosaare arendaja Märt Sults kirjutas eelmise nädala lõpus alla konfidentsiaalsuslepingu maailmamainega projektijuhtimisfirmaga Aecom, mis on valmis enda kanda võtma Paljassaare lahte kavandatavate tehissaarte rajamise juhtimist.


«See ei ole mingi Euroopa, vaid maailmafirma, mis tegutseb nii Abu Dhabis kui igal pool mujal maailma eri paigus,» uhkustas Sults. «Allakirjutamise juures oli firma kommertsdirektor Londonist ning Balti grupi juhid. Kui London kiidab meie projekti lõplikult heaks, siis leitakse sellele ka rahastaja. Pärast kohtumist nende meestega olen ma kindel, et ma tõesti teen selle asja ära.»

Allkirjastatud leping tähendab Sultsi väitel seda, et kogu teave Paljassaare lahte rajatavate tehissaarte kohta on konfidentsiaalne ning seda võib jagada vaid mõlema osapoole nõusolekul. Eesti poolt kirjutas lepingule alla Sults ise kui SA Kasiinosaar juht ning vastava kaubamärgi omanik.

Sultsi sõnul on tal Aecomiga koostöö toiminud juba kolm kuud. Kui Tallinna linnavalitsus eelmise aasta lõpupoole tehissaarte detailplaneeringu koostamise algatas, pöördus firma konkreetse lepingu koostamiseks kohe Sultsi poole.

«Andsin kogu olemasoleva dokumentatsiooni neile kätte ning see suundus otse firma peakontorisse Londonis,» ütles Sults.

Praegu koostab K-Projekt Paljassaare lahte rajatavate tehissaarte detailplaneeringut ning toimuvad ka keskkonnauuringud, kuna saared tuleb rajada vette.

Sults on optimistlik ning loodab, et ehitustööd võivad heal juhul alata juba järgmisel kevadel, kuid kõik sõltub avalikest aruteludest ning muude bürokraatlike protsesside kulgemise kiirusest.

«Aecom on kinnitanud ka seda, et kui ehitamiseks läheb, siis saavad eelkõige tööd kohalikud ehitusfirmad,» selgitas Sults. «See tähendab, et tööd peaks jaguma 2000 - 3000 inimesele. Need on reaalsed ja hästimakstud, mitte mingid sotsiaalsed miinimumpalgaga töökohad, mille saamiseks peavad inimesed tundide kaupa järjekorras seisma.»

Sults kavandab Paljassaare lahte kolme tehissaart. Üks neist oleks täielikult kultuurile pühendatud, teisel saaksid inimesed kogu perega mõnusalt aega veeta ning kolmandale koonduksid kõik Tallinna kasiinod. Kasiinosaarele pääseks otse Paljassaare teelt tunneli kaudu. Sinna ehitataks ka üliluksuslikud kortermajad, kuhu saaksid maailma rikkurid endale elamise osta. Saare juurde rajatakse ka uhke jahisadam.

Hiljemalt kuu aja pärast on Sults enda sõnul valmis näitama kaardil täpse koha, kus tehissaared Paljassaare lahes paiknema hakkavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles