Noored: kiirlaen pole alla 21-aastastele

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SMS-laen
SMS-laen Foto: Margus Ansu

Noorte riigikogu leiab, et kiirlaenu võtmiseks tuleb kehtestada vanusepiirang, et alla 21-aastased ei saaks vastutustundetult laenu võtta.


Riigikogu istungi simulatsioon soovib, et viie aasta pärast oleks on kiirlaenude andmine piisavalt reguleeritud. Selleks soovitatakse kehtestada kiirlaenu teenuse kasutamisele vanusepiirang 21 eluaastani.

18-21-aastastele eraisikutele tuleb noorte parlamendi hinnangul kehtestada kiirlaenu teenuse kasutamiseks piirangud, mille kohaselt vastavad kliendid peavad täitma teatud kindlad nõuded, mida kontrollitakse finantstehingute registri põhjal.

Noorte nägemuses poleks laen tulevikus enam igapäevane ning enesestmõistetav nähtus, vaid finantsiline abi, mida kasutatakse viimasel võimalusel. «Järgnev põlvkond peaks olema teadlik finantsteenusest ja nendega kaasnevatest ohtudest juba alates põhikoolist ning suutma planeerida iseseisvalt oma finantsvahendeid,» leiavad noored.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles