Piilupesa-rahval tuleb uute tingimustega harjuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piilupesa lasteaia asendusruumid Hundi tee ridaelamus.
Piilupesa lasteaia asendusruumid Hundi tee ridaelamus. Foto: Mihkel Maripuu

MLA Viimsi Lasteaiad juhataja Margery Lilienthali sõnul on Piilupesa kõik 200 last tänaseks uutesse ruumidesse kolitud, kuid nii lastel, nende vanematel kui kasvatajatel kulub uute tingimustega harjumiseks vähemalt paar nädalat.


«Olen lastevanematele ja kasvatajatele öelnud, et elame paar nädalat või kuu aega siin ära ja siis on näha, kuidas hakkama saame,» ütles Lilienthal. «Algul ei meeldinud vanematele kuidagi Astri tee hoone, aga nüüd on nad selle kohaga väga rahul. Vanemad ei uskunud, et seda maja on võimalik niimoodi lasteaiaks sisustada.»

Esmarile kuuluvast hallitanud ja niiskusest läbiimbunud hoonest on Piilupesa lapsed tänaseks kolitud kolme erinevasse kohta - seitse rühma asub Hundi tee ridaelamus, kaks rühma Astri tee eramus ning üks rühm leidis asupaiga eralasteaias Lillelapsed.

Lilienthali sõnul leidub alati rahulolematuid lapsevanemaid, kuid enamus on siiski praeguse ajutise lahendusega rahul.

«Valisime koos Piilupesa lasteaia hoolekoguga asenduspinnad hoolikalt,» märkis Viimsi vallavanem Haldo Oravas. «Rühmad jäävad nendele pindadele seniks, kuni valmivad uued lastemajad või renoveeritakse senine hoone.»

Postimees.ee`ni jõudsid Piilupesa mõne lapsevanema nurinad, et Hundi teele jääva ridaelamu juures olid veel mõned päevad tagasi kõrged lumehanged. Täna hommikul lapsi lasteaeda viies avanes lapsevanematele aga meeldiv üllatus, sest lumi oli ära lükatud.

Viimsi abivallavanem Urve Palo kinnitas, et pärast asenduspindade väljavalimist käisid maju vaatamas terviseameti ja päästeameti inspektorid ning tegid ettekirjutusi ühe või teise puuduse kõrvaldamisekas. Siis oli jutt niisugune, et pärast laste sissekolimist tulevad ametnikud uuesti kontrollima. Palo sõnul on tänaseks kõik ettekirjutused täidetud ning probleeme ei tohiks tekkida.

«Ise olin ka täna hommikul tund aega Hundi teel ning nägin, et lapsed ja nende vanemad tulid rõõmsalt uksest sisse ja vanemad lahkusid samamoodi rõõmsalt,» mainis Lilienthal. «Alati on aga ka murelikumaid inimesi, sellest me ei pääse.»

Lilienthal nõustub lapsevanematega, et Hundi teel on lastele õues mängimiseks praegu natuke vähe ruumi. Seda viga annab aga parandada. Hoone kõrval asub metsatukk ning koolistaadion, kus saab jalutamas käia. Kolm korda nädalas hakatakse lapsi bussiga vedama Päikeseratta ja Karulaugu lasteaeda, kus on mängimiseks võimalik kasutada sealseid õuealasid ja saale.

Palo sõnul kohtus Viimsi vallavalitsus iga nädala esmaspäeval Piilupesa lasteaia hoolekogu esindajatega, et ajutistele pindadele kolimist arutada. Täna oldi viimast korda koos.

«Küsimus ikka tekkis,» ütles Palo. «Näiteks olid vanas majas magamiseks nelikümmend aastat vanad narid. Uutes majades kasutame aga sahtelvoodeid, mis tõmmatakse magamise ajaks lahti ning pärast on seal jälle mänguruum. Samamoodi toimitakse kõigis uutes lasteaedades. Mõnele lapsevanemale oli niisugune asi üllatuseks. Asi tahab harjumist.»

Piilupesa vanast majast võeti kaasa osa uuemat mööblit, kuid ka vanad, aga tugevad ja lastele meeldivad täispuidust toolid. Enamus vajalikke mööbliesemeid aga osteti täitsa uutena.

Palo ütles, et veebruaris sai OÜ Rispeto valmis Piilupesa 1971. aastal valminud hoone ehitusekspertiisiga, mille tellis vald koos Esmariga. Ekspertiis näitas, et maja konstruktsioonid, põrandad ning vee- ja kanalisatsioonitorud on väga halvas seisus ning seega tuleb kohe alustada kapitaalremonti.

Palo sõnul lubas Esmar homseks esitada oma arvutuse, kui palju läheb hoone renoveerimine maksma ning milliseks kujuneb sellest lähtuvalt ruutmeetri rendihind.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles