Tšižikov lubab Rahvaliidu juhtidega edasi sõdida

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingvar Tšižikov
Ingvar Tšižikov Foto: Margus Ansu

Eile Rahvaliidust välja heidetud aseesimees Ingvar Tšižikov lubab, et ajab erakonna asju edasi ning et peagi on oodata partei erakorralist kongressi, kus areenile astuvad uued inimesed.


Tšižikov nentis, et parteist väljaheitmise täpseid põhjuseid talle ei ole öeldud, kuid enda hinnangul muutus ta praegusele juhtkonnale liiga ohtlikuks. «Erakorralise kongressi, millest ma meedias rääkisin, ma oleksingi ära teinud,» ütles ta.

Tšižikov kinnitas, et tema väljaheitmine aga ei anna juhatusele põhjust loota, et kongressi ei tule. «Olen poliitikas edasi ja kõik, kes tahavad minu ettevõetud poliitikat ja Rahvaliitu päästa, siis neil on selleks hea võimalus, et kehtestada Rahvaliidus demokraatlik, moraalne-eetiline juhtimine,» rääkis Tšižikov.

Rahvaliidu põhikirja järgi kutsutakse erakorraline kongress kokku, kui seda taotleb kirjalikult põhjendades vähemalt kümnendik liikmetest või vähemalt viis maakonnaorganisatsiooni. «Laguneda või kusagile laiali minna ei ole Rahvaliidul mõtet, vaid uuemeelsel rahval tuleb võim enda kätte võtta,» sõnas Tšižikov.

Ta lisas, et juhtkonna eilne otsus andis võimaluse neile, kes tahavad uut poliitikat teha, tema taha koonduda. «Rahvaliidul laguneda ma ei saa lubada, see ei oleks kellelegi kasulik - ei liikmeile ega riigile.»

Tšižikov pidas vajalikuks märkida, et tegelikult avaldas erakonna juhatus talle oma otsusega tohutut tunnustust. «Suured tänud selle eest! Ma arvasin, et see juhtub natuke hiljem. Aga nad tegid seda nii ruttu. Ju siin olid ka mingisugused poliitilised kokkulepped, millest mina ei tea. Aga ma muutusin sellele ladvikule ohtlikuks.»

Endine esimees lubas, et tema on see, kes tõstab partei reitingut ja annab liikmeile tagasi lootuse õigust öelda. «Kui mina midagi ütlesin, siis kolme kuu pärast visati mind välja. Kui vaadata põhiseadust, siis see on sõnavabaduse räige rikkumine. Milleks välja visati? Selleks, et ma ei olnud nõus koostööd tegema. Lisaks ma ei tegevat koostööd, ei kuuletu parteidistsipliinile ja viin erakonna maine alla. Millise maine, nende juhitud maine? Mina hakkasingi mainet tekitama,» rääkis Tšižikov.

Lisaks märkis ta enda väljaheitmise kohta, et sealgi on mitmeid kaheldavaid käike, mille pädevuses võiks kahelda. Seda, kas ta saaks otsust kohtus vaidlustada või kas selleks vajadust on, ei osanud ta veel öelda.

Tšižikovi arvates on parteil hea vundament, kuhu tuleks nüüd maja ehitada. «Eile viisin 40 uut avaldust erakonda, autos on veel 20 avaldust. Neid tuleb iga päevaga läbi minu juurde. Need on toetushääled erakonnale läbi minu.»

Ta kinnitas veel kord, et ajab Rahvaliidu asja edasi ka liige olemata. «Mina ja minu mõtted ei ole kadunud. Rahvaliidu liikmed ole ka kusagile kadunud, nemad uskugu iseendasse, nemad ongi erakond, mitte need 15 inimest juhtkonnas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles