Eesti ootab Läänemere strateegialt bürokraatia kõrvaldamist

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läänemeri.
Läänemeri. Foto: Alo Lõhmus.

Välisministeeriumi Euroopa Liidu küsimuste asekantsler Kaja Tael ütles teisipäeval kohtumisel Rootsi Euroopa Liidu asjade minister Birgitta Ohlssoniga, et Eesti ootab Läänemere strateegialt bürokraatlike tõkete kõrvaldamist.


Asekantsler Kaja Tael ja Rootsi Euroopa Liidu asjade minister Birgitta Ohlsson leidsid, et Läänemere strateegia on hästi käivitunud ning Eesti ja Rootsi koostöö selles osas sujub väga hästi, seda näiteks siseturu konkreetsete projektide valdkonnas.

«Lähituleviku eesmärk on Läänemere strateegia edukas sidustamine Euroopa Liidu võtmepoliitikatega, nagu ühtekuuluvus-, regionaal- ja eelarvepoliitika, aga seoseid on ka ühise põllumajanduspoliitikaga. Läänemere strateegia on üks loomulik vahend tulevase strateegia «Euroopa 2020» ellurakendamisel,» sõnas Tael.

Tael selgitas, et Läänemere strateegia saab muu hulgas keskenduda bürokraatlike tõkete kõrvaldamisele piirkonna arengul, mis puudutavad muuhulgas ka kaupade, teenuste ja inimeste vaba liikumise idee tegelikku elluviimist. Kõik see edendab kogu ühenduse konkurentsivõimet. Läänemere strateegia edukas algus viitab, et piirkonnapõhistel strateegiatel on tulevikus kasvav tähtsus.

Kõneldes Euroopa Liidu uuendatud strateegia «Euroopa 2020» kujundamisest selgitas Eesti oma seisukohta, kuidas uuendatud strateegia peaks eeskätt kaasa aitama ELi konkurentsivõime tõstmisele, läbi ühenduse siseturu edasiarendamise. Rootsi ELi asjade minister Ohlsson rõhutas sealjuures vajadust kaasata soolise võrdõiguslikkuse valdkond tööhõive temaatikasse.

Veel oli kohtumisel kõne all Eesti kandideerimine ELi justiits- ja siseküsimuste IT-süsteemide agentuuri asukohamaaks ning ELi eelarvereformiga seonduv. Nii Eesti kui Rootsi on seisukohal, et ELi eelarve vajab laiaulatuslikku reformi ja kaasajastamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles