Tuntud advokaat jäi kohtuvaidluses politseile alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Alp
Toomas Alp Foto: Pm

Kiiruseületamise järel juhtimisõigusta jäänud ning siis politsei karistusotsuse kohtus vaidlustanud Lõuna-Eesti tuntud advokaat Toomas Alp jäi kohtuvaidluses kaotajaks.


Alp (45) sattus väärteouurimise alla mullu veebruari alguses, kui ta sõitis oma autoga Tallinna-Rapla-Türi teel lubatust 26 kilomeetrit tunnis kiiremini. Politei karistas Alpi 3000-kroonise trahviga ning lisakaristusena võttis kaheks kuuks mootorsõiduki juhtimisõiguse.

Alp ei vaidlustanud kohtus sooritatud õigusrikkumise fakti ja määratud põhikaristust, kuid polnud rahul juhtimisõiguse peatamisega. Albi väitel ei põhjustanud ta õigusrikkumisega otsest ohtu, kuna rikkumise kohas oli tee otsesuunas kolme-nelja kilomeetri ulatuses nähtav ja ilmastikutingimused head.

Samas tõi politsei kohtuvälise menetlejana kaebuse raames esile, et ASi Teede Tehnokeskus liiklusloenduse andmetel läbib antud teelõiku keskmiselt 2662 mootorsõidukit päevas ja seega on teelõik suhteliselt tiheda liiklusega.

Tartu maakohus leidis, et Albile nii põhikaristusena määratud rahatrahv kui ka lisakaristusena määratud juhtimisõiguse äravõtmine kaheks kuuks vastab siiski õigusrikkumise asjaoludele ja karistuse mõistmise eesmärkidele.

Seejärel pöördus Albi kaitsja kaebusega riigikohtusse, kuid riigikohtu loakogu ei andnud sellele esmaspäeval menetlusluba. Seega jäi Albile mõistetud karistus lõplikult jõusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles