Varas viis Väike-Maarjast võidusamba korjanduskarbi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks paljudes Vabadussõja võidusamba korjanduskarpidest.
Üks paljudes Vabadussõja võidusamba korjanduskarpidest. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Ööl vastu reedet viis varas Väike-Maarja vallamaja kantseleist Vabadussõja võidusamba korjanduskarbi, milles oli 8000 krooni.

Väike-Maarja vallavanem Olev Liblikmann rääkis Virumaa Teatajale, et korjanduskarp oli mõeldud Tallinna rajatava vabadussamba tarvis raha kogumiseks. Tuhat krooni maksvas karbis oli 8000 krooni.

Varas oli hoonesse pääsemiseks lõhkunud akna. Samuti oli vallamaja sees aken puruks löödud. Vargusega omavalitsusele tekitatud kahju hinnati 10 000 kroonile.

Väike-Maarja vallamaja on turvafirma G4S kaitse all. Liblikmann rääkis, et sissemurdmise korral kulub kolm minutit, kui häiresignaal Jõhvi kaudu Lääne-Virumaa turvatöötajani jõuab.

Turvafirma patrull tuli kohale küll ühe minutiga, kuid neli minutit oli piisav aeg, et pikanäpumees jõudis enne mundrimehe saabumist põgeneda. «Valve ei päästa siin midagi,» nentis Liblikmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles