Katlamaja mürgitab Sangaste elanikke haisva liiprivinguga

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsev korsten. Foto on illustreeriv.
Suitsev korsten. Foto on illustreeriv. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Sangaste inimesed kurdavad õhus leviva haisu üle, mida tuleb katlamaja korstendest, kus hakati kütteks kasutama raudteeliiprihaket.

Keskkonnainspektsiooni Valgamaa büroo juhataja Tanel Tiiratsi sõnul põletatakse liiprihaket seal jäätmekäitlusloata ning juhtumi kohta alustati möödunud nädalal väärteomenetlust, kirjutas Õhtuleht.

Büroo inspektor Rein Kirch on kohal käinud nii katlamajas kui ka Keenis, kus vana eurorahaga suletud prügila juures asuvas jäätmejaamas hiiglaslikke liiprivirnasid hoitakse ning tõdes, et küttematerjali hoitakse suurel alal laiali ning nendest võivad rasked metallid ja teised ohtlikud ained lähedalasuvasse ojja valguda.

«Lõhna järgi ja visuaalsel vaatlusel tundus, et köetakse lausa puhta liiprihakkega,» ütles Kirch ja oli veendunud, et osaühing saab trahvi.

Sangaste sotsiaaldemokraadist vallavanem Kaido Tamberg tunnistab, et jäätmekäitluslubasid tõesti pole, sest ohtlike jäätmete käitluslitsents on välja võtmata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles