Savisaar lubab töötutele tasuta bussisõitu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO kohtumise ajal muutub bussi- ja trollisõitjate elu Tallinnas õudusunenäoks.
NATO kohtumise ajal muutub bussi- ja trollisõitjate elu Tallinnas õudusunenäoks. Foto: Toomas Huik

Tallinna linnapea Edgar Savisaar rääkis raadio Kuku saates «Linnatund», et linn kavatseb maikuust anda ühissõidukites tasuta sõidu õiguse toimetulekutoetuse saajatele, sügisest aga laiendada seda õigust kõikidele Tallinna töötutele.


Küsimusele ühissõidukite graafikute muutmise kohta vastas linnapea, et majanduskriis jätab ka ühissõidukiliiklusele oma jälje ning masu tõttu on sõitjaid varasemast palju vähem.

«Andkem endale aru sellest, mis oli inimeste põhiline sõidumarsruut. See oli hommikul kodust tööle ja õhtul töölt koju tagasi. Need sõidud on tänaseks väga paljude inimeste jaoks ära jäänud, kuna neil lihtsalt ei ole tööd,» tõdes Savisaar.

Ta lisas, et ühissõidukite graafikute muutmisel on aluseks sõitjate arvu mõõtmised, mida transpordiamet on regulaarselt korraldanud ning uuringufirmade tehtud küsitlused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles