Riigikohus ei vabastanud Sammelselga riigilõivu tasumisest

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Guido Sammelselg.
Guido Sammelselg. Foto: Liis Treimann

Pankrotistunud ettevõtja Guido Sammelselg taotles riigikohtult edutult riigilõivust vabastamist kümnetesse miljonitesse kroonidesse ulatuvas võlavaidluses kohtutee jätkamiseks.


Sammelselg (53) üritas riigikohtus vaidlustada Tallinna ringkonnakohtu määrust, milles leiti, et tal on võimalik tasuda oma kohtuvaidluse jätkamiseks 100 000 krooni riigilõivu, kuid riigikohus ei võtnud tema taotlust arutusele, vahendas ERR Uudised.

Ringkonnakohus märkis, et Sammelselg on oma igakuiseks sissetulekuks märkinud 8000 krooni ehk täpselt nii palju kui on tema vältimatud püsikulutused ühes kuus. Samas on Sammelselja pangaarvetel enam kui 150 000 krooni, tõdes kohus.

Ringkonnakohus nentis ka, et kuna Sammelseljal on Tallinnas korter, mida ta eluasemena ei kasuta, siis on tal võimalik see müüa või tasuda sellelt saadava üüritulu abil menetluskulusid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles