Kolme hukkunuga avarii põhjustamises kahtlustatav rallisõitja astub kohtu ette

Järva Teataja / Postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mäo lähedal toimunud raskes liiklusõnnetuses hukkus kolm inimest.
Mäo lähedal toimunud raskes liiklusõnnetuses hukkus kolm inimest. Foto: Politsei

Paide kohtumajas algab kohtuprotsess rallisõiduga tuntust kogunud Joosep Laiksoo üle, kellel lasub süüdistus möödunud aasta lõpus Mäos kolme hukkunuga liiklusõnnetuse põhjustamises.

Lääne ringkonnaprokuröri Merike Lugna ütlust mööda sai noormees süüdistuse liiklusnõuete rikkumises, mille tõttu ta põhjustas ettevaatamatusest kolme inimese surma. Süüdimõistmisel näeb karistusseadustik sellise kuriteo eest ette 3–12aastase vangistuse.

Traagiline liiklusõnnetus juhtus 8. detsembril kella 16.53 ajal Mäo lähedal Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa maantee 91. kilomeetril, kus Tallinna suunas liikunud Laiksoo juhitud Volvo kaldus vastassuunavööndisse ja põrkas kokku vastutulnud Žiguliga, milles viibinud vanem abielupaar hukkus.

Žigulile omakorda sõitis tagant otsa Seat, mille juht hukkus samuti.

Kuna õnnetuse arvataval põhjustajal Joosep Laiksool oli piiratud juhtimisõigus, oleks ta tohtinud autot juhtida vaid vanema ja piisavalt kogenud juhi saatel, kuid noormees oli autos üksi.

Pealtnägijate ütluste põhjal on üheks versiooniks, et Laiksoo jäi roolis magama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles