Vana hea ilu täitis Vanemuise teatri lava

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klassikalise balleti «Raimonda» esietendusel laupäeval tantsis nimiosas Maria Engel (esiplaanil). Lõpuaplausis tuli lavale ka lavastaja-koreograaf Jelena Pankova (vasakul).
Klassikalise balleti «Raimonda» esietendusel laupäeval tantsis nimiosas Maria Engel (esiplaanil). Lõpuaplausis tuli lavale ka lavastaja-koreograaf Jelena Pankova (vasakul). Foto: Margus Ansu

Proloog andis märku, et ees ootab moodsa balleti õhtu. Kui aga tähistaevast kujutanud kümned pirnid olid kustunud ja peaosalised läinud kostüümi vahetama, avanes vanamoeliselt realistlik lavapilt.

Lava külgedele oli valmistatud möödunud aastatuhande algussajandite losse meenutavad sambad, mille vahele oli maalitud puud ja põõsad. Samasse ajastusse viis ka tagalaval rippuv maaling ja esimese vaatuse teise pildi suur repro ükssarvikuga.

Tantsuks jättis selline lavakujundus palju ruumi, ja nagu kohe selgus, oli tegemist siiski klassikalise balletiga ja mitte nüüdistantsuga. Niisiis võis oodata kolme pikka vaatust, tulvil Aleksandr Glazunovi ilusat muusikat ja Marius Petipa klassikalist koreograafiat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles