Tiina Kangro: Eesti riik vajab hooldust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Kangro.
Tiina Kangro. Foto: Peeter Langovits

21. sajandil on Eesti saanud Sparta kuningriigi järglaseks, kirjutab telesaate «Puutepunkt» produtsent Tiina Kangro. Spartas lükati kõlbmatud kaljult alla, Eestis jäetakse abi­vajajad enese hooleks.

Vali-mind-teater on tegemas enneolematuid rataskaari ja uskumatu on tõdeda, et lavakangelased vist tõesti ei aimagi, mis suuremale osale Eesti inimestest tegelikult korda läheks.

Jäähallide ja koerajooksuplatside avamisi, kohvihetki ristmikel või vigurlende munitsipaalõhuruumis suudavad ehk tõsiselt võtta need, kes elavad jõudeelu ja keda armulik saatus on säästnud igasugustest maistest muredest. Sadade tuhandete Eesti inimeste jaoks on päevateemad riiklikul laval toimuvast valgusaastate kaugusel. Taasiseseisvunud Eesti sammub aga juba kaks aastakümmet silmaklappides hobusena vapra järjekindlusega teel, mis kosmilisel distantsil väheneda ei lase. Iroonilisel kombel on seesama rahvas, kelle selga on pikk orjapõlv ja võõrvõimude vägiteod kasvatanud elevandinaha, toimuvale ka oma poolvaikiva nõusoleku andnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles