Liikluspolitseinikud avastasid kontrollitud veoki istmelt hunniku salasigarette

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Madis Luik / Sakala

Lõuna prefektuuri liikluspolitseinikud pidasid eile hilisõhtul liiklusjärelevalve käigus kinni veoki, mille kabiinist avastati 20 000 salasigaretti.

Lõuna prefektuuri liikluspolitseinikud tegid eile hilisõhtul kella 22.55 paiku Tartu linnas umbes 100 meetrit Viljandi ringist Viljandi poole tavapärast liiklusjärelevalvet ja pidasid teiste hulgas kinni Venemaa registreerimistunnusega veoauto Volvo, mida juhtis 24-aastane Venemaa kodanik Dmitrii.

Veoki kontrollimisel leidsid politseinikud veoauto kabiinist kaks umbes 200-liitrist musta prügikotti, mille sees olid Vene maksumärkidega sigaretid. Esialgse info kohaselt oli veoki kabiinis asuvates mustades prügikottides 20 000 salasigaretti.

«Sigarettide salakaubavedu avastati tavapärase liiklusjärelevalve käigus tähelepanelike politseinike poolt, kellel ei jäänud kahtlased kilekotid sõiduki istmel märkamata. Seega ei tasu meie elu edendamiseks mõeldud maksuraha arvelt rikastuda püüdvatel salakaubavedajatel loota, et pimeduse varjus kuritegu avastamata ei jää,» liiklusjärelevalvetalituse juht Tõnu Kürsa.

Salasigarettide vedu menetleb maksu- ja tolliamet, kes algatas asjaolude uurimiseks väärteomenetluse tubakaseaduse paragrahvi alusel, mis käsitleb tubakatoodete käitlemise korra rikkumist. Maksumärgistamata või nõuetele mittevastavas müügipakendis või mittenõuetekohases rühmapakendis tubakatoote hoidmise, ladustamise või edasitoimetamise eest kaubanduslikul eesmärgil või kaubanduslikus koguses, samuti sellise tubakatootega kauplemise eest karistatakse rahatrahviga kuni 1200 eurot või kuni 30 arestipäevaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles