Raudtee ülekäigu trepp pandi parandamise asemel kinni

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kevadel lubas Kesklinna vanem Mihhail Korb, et Tallinn-Väikse raudtee ülekäigu juures olev trepp ja kaldtee tehakse korda, tänaseks on parandamist vajav koht hoopis suletud.


Väljas on küll silt «Ülekäik» ja kuskile kõrvale näitav nool, aga inimesed eelistavad tõkke alt läbi pugedes harjumuspärast teed kasutada. Teine võimalus oleks minna ümber hoone ja selle kõrval oleva muruplatsi ja teha kokkuvõttes ligi sajameetrine ring.

«Olin mõned päevad ära ja kui koju tagasi jõudsin, siis nägin, et ülekäigule on metallpiirded ette pandud ja silt näitab, et inimesed peaksid ringiga käima. Tuleks minna jaamahooneni ja siis jaamahoone seina äärest pääseb kuidagi tänavale. See on minu meelest täiesti ebanormaalne. Veerenni raudteeülesõidu tahavad nad nagunii kinni panna, nüüd pannakse raudtee ülekäigule ka tõkked ette. Ma ei saa enam üldse aru, mis siin toimub,» kurtis üks Luite asumi elanik.

Kevadel, kui Kesklinna valitsuse töötajad Tallinn-Väikse jaama ümbruskonnas elavate inimestega kohtusid, lubas linnaosavanem Mihhail Korb muuhulgas ka seda, et lapsevankrite jaoks tehakse ülekäigu juurde mugav kaldpind. Veel paari nädala eest kinnitas Korb Postimehele, et asi on töös ja saab kindlasti enne valimisi valmis.

See, et ülekäigu juurest otse Juurdeveo tänavale suundunud trepp ja kaldtee on täiesti suletud, on ka talle ebameeldivaks üllatuseks. «Me kohtusime hiljuti Edelaraudtee esindajatega ja leppisime kokku, et inimestele tehakse uus liikumismarsruut. Et tehakse uus perroon ja inimeste liikumine hakkab hoopöis teistmoodi käima. Eks me nüüd vaatame selle asja uuesti üle. Kui lahendus ei ole õnnestunud, siis teeme teistmoodi. Praegu sai tehtud nii, nagu Edelaraudtee kui perrooni omanik ütles,» lausus Korb.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles