Politseinik: Peruus tabatud eestlannad värvati tõenäoliselt Eestist

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangla piirdeaed. Pilt on illustratiivne.
Vangla piirdeaed. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Siiani on eestlastest narkomuulasid enamasti värvatud Eestist ja nende ülesandeks on olnud tuua narkootikumid kodumaale, rääkis keskkriminaalpolitsei narkotalituse juht Toomas Loho.

«[Narkomuulade kasutamine] on Eesti kurjategijatele üks võimalus, kuidas saada odava hinnaga kokaiini ja tuua see siia,» vahendas ERRi uudisteportaal Loho selgitusi Vikerraadio saates Uudis+.

Kuigi narkopolitseiniku sõnul ei ole teada, kas ka Peruus narkootikumidega tabatud eestlannad värvati just Eestist, lubab seda arvata varasem statistika, sest siiani on enamike vahelejäänud eestlaste eesmärgiks olnud aine Eestisse toomine.

Eestis värvatakse enamasti inimesi, kes on sattunud võlgadesse või on veidi kergeusklikud, nõustudes riskantset reisi ette võtma mõnikord isegi ainult tasuta reisi pärast, märkis Loho.

«Eestis värvatute puhul ma ei tea, et oleks kasutatud hirmutamistaktikat. Siiamaani on kõikidele ikkagi pakutud raha. Raha on olnud see motivaator, miks nad sinna lähevad,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles