Simson: Lausing ei pidanud algselt silmas mind

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Keskerakonna aseesimees Kadri Simson ütles intervjuus Postimehele, et endine erakonnakaaslane Tarmo Lausing ei pidanud partei ebaseaduslikust rahastamisest rääkides algselt teda silmas.

Kuidas kommenteerite Tarmo Lausingu tänast avaldust?

Ega ma selle kohta muud ei saagi öelda, kui et ma olen veendunud, et kui Tarmo Lausing andis oma esimese intervjuu paar nädalat tagasi, ei mõelnud ta mind. See, miks ta nüüd oma sõbra Henri Kaselo sõnu kordab, et ta ikka mõtles mind, jääb mulle arusaamatuks. Nende kahe noore mehe faktid, mida nad räägivad, ei hiilga täpsusega.

Mida te silmas peate?

Ma pean silmas seda, et Henri Kaselo, kes laupäevases intervjuus mind mainis, räägib sellest, nagu ma oleksin aastal 2009 midagi peasekretärina teinud, aga ma lahkusin peasekretäri ametist aastal 2007, nii et inimmälu veab teda alt.

Ja siis teine asi, mida ta on nüüd kinnitanud, on see, et kui ta räägib sularahast, siis see oli toetus noortekogule, kes toetas oma kandidaate ülikooli esinduste valimisel ja ma vastu küsisin kuludokumente. Lausing oli enne noortekogu esimees, Kaselo oli pärast. Jah, erakond on toetanud MTÜ Keskerakonna noortekogu tegevust, aga see, et see on olnud sularaha, ei ole tähendanud, et ta on olnud teadmata allikast.

Ja see summa, 350 000 krooni, mis te selle kohta ütlete?

Ma oskan selle kohta öelda ainult seda, et Lausingul need summad kõiguvad 100 000 piires ja see näitab jutu suurt voolavust. Noortekogu kindlasti eales selliseid summasid ei saanud, küll ma oleksin tahtnud neid sellise summaga toetada, aga kuna valdavalt toimus see asi kas ruumide rendi või lõuna näol, siis ma aitasin neil leida toetajaid, kes need kulutused kanda oleks võtnud.

Sellist asja, et oleks tundmatu päritoluga raha olnud ja teie oleksite palunud tal annetajad otsida, ei ole olnud?

Kogu see Lausingu jutt põhineb tema intervjuul ja ma olen kindel, et ta ei mõelnud selle intervjuuga algselt mind ja nüüd ta püüab siis näo säilitamiseks nii-öelda ümber nurga öelda.

Aga miks ta õiget nime ei avalda ja kes see võiks olla?

Ma arvan, et kui see õige inimene olemas on, siis on see küsimus Lausingule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles