Kaselo: Keskerakonna noortekogu toetati valdavalt sularahas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Kaselo
Henri Kaselo Foto: Margus Ansu

Aastatel 2005–2007 Keskerakonna juhatusse kuulunud ja partei noortekogu juht olnud Henri Kaselo ütles, et noortekogu toetas erakond valdavalt sularahaga ning erakonna eelarves ettenähtud summat ei saanud kogu kunagi.

Kaselo ütles Postimehele, et usub Tarmo Lausingut, kelle sõnul andis partei toonane peasekretär Kadri Simson talle 350 000 krooni tundmatu päritoluga raha. «Ma ei ole seda oma silmaga näinud, et Kadri Simson oleks andnud raha, selleks et keegi edasi annetaks. Mina olen tema käest saanud raha ainult noortekogu toetuseks.»

Ta selgitas, et suuremat osa noortekogu projekte, nagu suvepäevad, poliitikakoolid ja üliõpilasesinduste valimised, toetas erakond sularahaga. «Meil oli ka ametlikult eelarve, mis pidi tulema erakonna eelarvest otse aga reaalselt saime tihtilugu raha sulas.»

Erakonna eelarves oli Kaselo sõnul ettenähtud pool miljonit krooni noortekogule, sellest summast oli kogu kasutada ligi 100 000 krooni ning ka see maksti suuresti sularahas. Aruandeid rahakasutuse koht alati ei küsitud.

Ta märkis, et raha kulutas noortekogu sihtotstarbe päraselt.

Kaselo sõnul ei ole Lausingu väide üllatav ning omamoodi on see lausa loogiline. «Mina otse ei ole olnud tunnistajaks rahapesule, samas kui on nii palju sularaha tegevuste toetamiseks, võib eeldada, et kasutatakse ka mingit tundmatud raha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles