Eesti peab edaspidi eurotoetuste jaoks tegema põhjalikumaid analüüse

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti majandususaldus paraneb.
Eesti majandususaldus paraneb. Foto: Margus Ansu

Euroopa Komisjon pöörab uue rahastamisperioodi vahendite planeerimisel senisest rohkem tähelepanu maksumaksja raha kasutamise tulemuslikkusele, mistõttu palub ta Eestil täpsustada, kuidas on plaanis parandada kohalike omavalitsuste teenuste pakkumist ning kaasata tööturule pikaajalisi töötuid.

Eesti esitas oma nägemuse Euroopa Liidu tõukefondide vahendite ehk 5,9 miljardi euro paigutamisest komisjonile juunis, vahendas ERR Uudised «Aktuaalne Kaamerat».

Reedel rahandusministeeriumini jõudnud komisjoni kommentaaridest selgub, et Eesti puhul vajavad veel täpsustamist kohalike teenuste parandamise kava ning põhjendamist mõne valdkonna investeeringud.

«Me tahaks näha veel hariduse ja tervishoiu investeeringute, ka IKT valdkonna investeeringute puhul paremat analüüsi ja põhjendatust ja ka oodatavaid tulemusi, et me siis saaksime lõpliku seisukoha võtta, mis ulatuses me oleme Eesti vaadetega nõus,» selgitas Euroopa Komisjoni regionaal- ja linnapoliitika peadirektoraadi asepeadirektori nõunik Kadri Uustal.

Samuti tõi komisjon välja, et Eesti peaks regioonide probleemidele lähenema kompleksemalt ning täpsustama, kuidas on plaanis tööturule tuua sealt kaua eemal olnud inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles