Hõbekuul loob maalides pinget

, TÜ kunstiajaloo magistrant
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olav Maran on lilli kujutanud argise tõe ja tõelisusega: «Pojengid arbuusi ja õunaga» (2013, vasakult), «Valged liiliad klaaskannus» (2002) ja «Valged liiliad õunaga» (2012).
Olav Maran on lilli kujutanud argise tõe ja tõelisusega: «Pojengid arbuusi ja õunaga» (2013, vasakult), «Valged liiliad klaaskannus» (2002) ja «Valged liiliad õunaga» (2012). Foto: Kristjan Teedema

E-kunstisalongis saab vaadata Olav Marani väärika juubeli puhul näitust, millel kunstnik on esindatud 16 maaliga ajavahemikust 2002–2013. Näituse avamisel osales ka peatselt 80-aastane kunstnik ise.

Olav Maran astus Eesti kunstimaastikule 1950. aastatel ning kuulub põlvkonda, kes oli kantud vaimse vabanemise meeleoludest.

Oma varast avangardistlikku loomingut on ta kirjeldanud tõeotsinguna. «Tahtsin oma piltidega väljendada tõelisust, tõde sellisena, nagu see on,» märkis ta Eesti Päevalehes tänavu 1. oktoobril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles