President Ilves sõidab Poola Arraiolose grupi kohtumisele

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves
President Toomas Hendrik Ilves Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

President Toomas Hendrik Ilves sõidab täna kahepäevasele töövisiidile Krakówisse, kus osaleb koos mitme riigipeaga Euroopa tulevikku arutava Arraiolose grupi kohtumisel.

Arraiolose grupi seekordsel kohtumisel, kus kogunevad riigipead, kes ei osale Euroopa Liidu Ülemkogu istungitel, keskendutakse peamiselt Euroopa Liidu idapartnerlusele ja Atlandi-ülestele suhetele.

Arraiolose grupi kogunemisel Krakówis osalevad Poola presidendi Bronisław Komorowski kutsel Bulgaaria president Rosen Plevneliev, Itaalia president Giorgio Napolitano, Läti president Andris Bērziņš, Saksamaa president Joachim Gauck, Soome president Sauli Niinistö ja Portugali president Aníbal Cavaco Silva.

Arraiolose grupi nime all tuntakse 2003. aastal alguse saanud mitteformaalsete kohtumiste seeriat, kuhu on kutsutud riigipead, kes oma maade põhiseadust järgides ei osale Euroopa Liidu Ülemkogu istungitel. Praeguseks on toimunud kaheksa kohtumist, millest esimese korraldas Portugali president Jorge Sampaio Portugalis, Arraiolose linnas ning sellest võtsid osa Läti, Poola, Saksamaa, Soome ja Ungari riigipead. 2005. aastal Helsingis toimunud kohtumisel osalejate ring laienes ning liitusid Austria ja Itaalia. 2011. aastal kutsuti osalema Sloveenia ning tänavu Eesti ja Bulgaaria.

Krakòwis on Eesti riigipeal kavas ka kahepoolsed kohtumised Poola presidendi Bronisław Komorowski ja Soome presidendi Sauli Niinistöga.

Tagasi Eestisse jõuab president Ilves kolmapäeva hilisõhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles