Vanalinnas suletakse autoliiklusele kaks tänavat

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju tänav.
Harju tänav. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Tallinna linnavalitsuse määrusega «Liikluskorraldus Tallinna vanalinnas» muudetakse Vana-Posti tänav ja Harju tänav kogu ulatuses jalakäijate alaks.

Uue korra kohaselt lisandub jalakäijate alasse lähiajal Harju tänav ja Vana Posti tänav. Üle Harju tänava jääb siiski avatuks mootorsõidukite läbipääs Müürivahe tn-lt Rüütli tn-le ja vastupidi. Niguliste, Rüütli ja Müürivahe tänavatel kehtestatakse kahesuunaline liiklus. Samuti on tagatud ligipääs piirkonda teenindavale transpordile ning operatiivsõidukitele.

Ehituse ajaks mootorsõidukitele avatud Rataskaevu tänav, Niguliste tänav ja Dunkri tänav vahelisel lõigul suletakse taas jalakäijate alaks.

Harju tänava liikluskorralduse muutmine võimaldab jalakäijatele avada ajaloolise Vabaduse väljaku ja Raekoja platsi vahelise ühenduskoridori. Tänava atraktiivsemaks muutmiseks on tänavapinnale markeeritud Teises maailmasõjas hävinenud hoonete fassaadide kontuurid ning tänav on viidud ühte tasapinda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles