BBC sihib Youtube’i põlvkonda

Kaarel Arb
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelarved suurenevad, programm muutub paremaks, publiku hulk kasvab, lubab BBC juht Tony Hall tulevikku vaadates.
Eelarved suurenevad, programm muutub paremaks, publiku hulk kasvab, lubab BBC juht Tony Hall tulevikku vaadates. Foto: AFP/SCANPIX

Poole aasta eest BBC peadirektori toolile asunud Tony Hall rääkis teisipäeval oma avalikus kõnes «Kuhu edasi?» esmakordselt oma ametiaja jooksul Briti rahvusringhäälingu tulevikuvisioonidest – järgmise kümne aastaga loodetakse jõuda publikule lähemale ning sellel teel on abiks digivõimalused.

«BBC-l peab tulevikus olema oma publikuga oluliselt lähedasem suhe,» rõhutas Hall BBC Radio Thatre’i stuudios peetud kõnes. «Me peame publikut kohtlema kui omanikke, mitte kui lihtsalt litsentsitasu maksjaid. Inimesed ei peaks ütlema lihtsalt BBC, vaid minu BBC või meie BBC.»

Hall visandas pildi BBC peakanalite tulevikust, märkides, et BBC 1 draama ja meelelahutuse eelarvet kasvatatakse oluliselt ning kvaliteetne ja hariv programm püsib peakanali prioriteedina. BBC 2 ülesandeks jääb ka edaspidi olla laiapõhjaline ja populaarne ning leida uusi hittsaated eri žanrites. BBC 4 peab Halli sõnul tagasi pöörduma oma algupärase rolli juurde, olema tugevama identiteediga kultuuri- ja ideedekanal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles