Need uued e-armastuskirjad

Põim Kama
, kultuurikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elina Pähklimägi ja Andres Mähar kohtuvad laval tinglikult: ainult e-kirja teel.
Elina Pähklimägi ja Andres Mähar kohtuvad laval tinglikult: ainult e-kirja teel. Foto: Vanemuine

Sügisesel sombusel ajal mõjub natuke armastust ikka lohutavalt. Eriti armastus, mis jõuab meieni nii lihtsal ja elegantsel kujul kui Vanemuise uuslavastuses «Hea põhjatuule vastu».

Lavastuse aluseks oleva austria kirjaniku Daniel Glattaueri samanimelise romaani sisu on eesti publikule arvatavasti tuttav. Vähemalt lubab eestikeelsele esmailmumisele kärmelt järgnenud kordustrükk seda eeldada. Kogemata valesti adresseeritud e-kirjast algab juhuslik virtuaaltutvus, mis üsna pea enamaks areneb.

Teineteist nägemata hakkavad Leo (Andres Mähar) ja Emmi (Elina Pähklimägi) lubatu ja enda piire kompama. Kust jookseb petmise piir? Kas tohib usaldada pimesi? Ja mis aitaks põhjatuule vastu, mis öösiti lahtisest aknast nii painavalt sisse puhub? Ajendatuna igatsusist ning kammitsetuna hirmudest, alustavad võõrad sõltuvusttekitavat mängu, mis peagi nende elu üle valitsema asub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles