Tahad kooli lõpetada? Aga Kuu peale?

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Risto Kiil (vasakult), Karl-Marcus Turulinn ja Ronald Vimberg said oma viimase põhikooliaasta õppida superpedagoogide käe all. Poisid on veendunud, et õpikeskkonna loomine algab eelkõige õpetajast, sest tema käes on klassiruumis võim.
Risto Kiil (vasakult), Karl-Marcus Turulinn ja Ronald Vimberg said oma viimase põhikooliaasta õppida superpedagoogide käe all. Poisid on veendunud, et õpikeskkonna loomine algab eelkõige õpetajast, sest tema käes on klassiruumis võim. Foto: Toomas Huik

Lihtlabane laiskus viis Tallinnas Lasnamäel asuva Kuristiku gümnaasiumi 17-aastased noored Risto Kiili, Karl-Marcus Turulinna ja Ronald Vimbergi selleni, et neil polnud tegelikult lootustki sel kevadel 9. klass lõpetada.

Risto ja Karl-Marcus olid juba aasta istuma jäänud, Ronald lõpetas hästi 7. klassi, kuid 8. klassis olid tema õpitulemused alla igasugust arvestust. Kuidagi vedas ta end siiski 9. klassi välja. Abi tuli vajalikul hetkel kõige ebatavalisemal moel: ETV alustas dokumentaalsarjaga, mis vahetas Kuristiku koolis põhikooli (õpiraskustega) lõpuklassis välja viis õpetajat ja asendas nad üheks õppeaastaks viie Tallinna tõelise tipp-pedagoogiga.

Põhikool sai kõigil poistel lõpetatud, kuid mis siis oli enne seda? «Igav! No lihtsalt nii igav oli koolis käia, kuna õppeprogrammid, mis ette antakse, ei ole üldse see, mida tegelikult võiks koolis õpetada,» leiab Ronald, kes gümnaasiumiastmes ei jätkanud, vaid õpib praegu hoopis kutsekoolis keevitajaks. Tal on selge südamesoov saada väga heaks keevitajaks, kuigi aastate eest kaalus ta ka kirurgiametit: «Aga kui mõelda selle peale, et arstiks saamisel tuleb kõigepealt 12 klassi ära teha, siis veel kümme aastat ülikoolis õppida, siis ongi elu mööda läinud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles