Costa Concordia protsess algas uue hooga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalal algasid Itaalias Grosseto linna kaasaegse teatri ruumides uue hooga Costa Concordia kohtuistungid, laevahukust endast on nüüdseks möödas ligi 21 kuud. Kohavalikut põhjendati nii, et sealkandis olevat vähem segadust parkimisega ja ajakirjanike massiga.

Esimene nn võtmetunnistaja oli Giovanni Iaccarino, 30-aastane esimese järgu vastutav töötaja. Oma üheksatunnise tunnistuse käigus sõnas ta, et oli kajutis puhkehetkel ning mängis kollegiga Playstationil mänge. «Järsku käis üks pauk, asjad kukkusid maha ja me mõistsime, et laevaga on lõpp.» Kajutist väljudes veendus ta, et laeva pinnalpüsimiseks vajalikud masinad ja generaatorid on rivist väljas ning vesi tõuseb järjest kõrgemale.

Kaptenisillalt korraldusi ei antud ning kaptenit ennast nägi Iaccarino lõpuks kolmandal tekil, kus too püüdis aidata reisijatel päästeveste selga panna.

Ühes teleülekandes oli varem mainitud, et reisijatele öeldi, et tegu on vaid elektrikatkestusega, ja neil paluti kajutitesse minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles