Aas nimetas Simmi paljastamist töövõiduks

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigi peaprokurör Norman Aas.
Riigi peaprokurör Norman Aas. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigi peaprokurör Norman Aas ütles täna prokuröride üldkogul, et eelmine aasta ei jää kindlasti meelde mitte ainult kärpimis- ja languseaastana, vaid ka eriliselt ja eduka aastana töövõitude alal.


Aasa sõnul ei saa lõppenud aastast rääkides mööda minna esimesest süüdimõistvast kohtuotsusest riigireetmise asjas. «Samavõrd nagu see kuritegu oli negatiivne Eesti jaoks nii siseriiklikus kui ka rahvusvahelises plaanis, oli samas mõõtmes positiivne selle kuriteo avastamiseks ja selle üle õigusemõistmiseks läbiviidud kriminaalmenetlus,» kinnitas Aas.

«Siseriiklikult võib samas kaalukategoorias välja tuua ka endise politseiprefekti Otsaltiga seotud kuritegude uurimise,» lisas ta.

Aas märkis, et igas ringkonnas on ette näidata varasemast paremaid saavutusi teatud valdkondades. «Võtame kas või uudise sellest, kuidas Eesti esimene insaider-tehingus süüdistatav isik süüdi mõisteti.»

Väljaspool konkreetseid kriminaalasju jääb peaprokuröri kinnitusel meelde ka Euroopa Liidu liikmesriikide peaprokuröride konverentsi Eurojustice toimumine Tallinnas eelmise aasta septembris, mille rahvusvaheline tagasiside on olnud äärmiselt positiivne. «Eesti prokuratuur ei ole veel kunagi varem võõrustanud nii kõrgetasemelist konverentsi,» meenutas Norman Aas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles