Eakad jäävad teadmatuse tõttu Tallinna pensionilisast ilma

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Nii mõnigi vanemas eas inimene pole teadlik sellest, et Tallinna linna poolt makstava pensionilisa saamiseks tuleb sel aastal avaldus esitada, varem maksti seda kõikidele Tallinna pensionäridele automaatselt.


«Olen Tallinna pensionär ja enne uut aastat lugesin lehest,et linnapea iga-aastane kingitus Tallinna pensionäridele tuleb aastal 2010 igaühe sünnikuul. Minu sünnipäev oli 16. veebruaril ja kahjuks ei midagi! Ehk tuleb üllatus vähemalt naistepäevaks?» kurtis üks pensionieas daam Postimehele.

Paraku ootab too proua pensionilisa ilmselt asjata, sest sellest aastast muutus Tallinnas pensionäridele makstava toetuse kord. Pensionile lisaks makstava summa suurus tõusis küll tuhandelt kroonilt 1200-le, kuid seda makstakse pensionärile tema sünnipäevakuul ning ainult kas sünnipäevakuul või sellele eelneval kuul esitatud avalduse alusel. Avalduse esitamise tähtaja teadmatusest mööda lasknud eakaid inimesi on teisigi.

Linnapea Edgar Savisaar põhjendas toetuse maksmise korra muutust linnavolikogu opositsiooni survega. «Selle muudatuse me tegime opositsiooni survel, sest meile räägiti kogu aeg, et kuhu see kõlbab, et automaatselt kõigile kantakse raha üle. Ja et tegelikult väga paljud inimesed ei soovigi seda raha saada,» rääkis Savisaar sel nädalal raadio Kuku saates «Linnatund».

«Ja nii me leidsimegi, et las iga inimene teeb oma valiku ise. Kui ta soovib seda pensionilisa saada, siis tal avalduse kirjutamine mööda külge maha ei jookse. Ja kui ta ei soovi seda saada, siis ta seda avaldust meile ei saada. Toetuse maksmine seoti sünnipäevaga, mis minu meelest oli päris hea mõte. Sest sünnipäevaks ikka tehakse inimestele kingitusi ja see ongi Tallinna linna kingitus linna eakatele inimestele,» lisas linnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles