Eesti kodanikke süüdistatakse Leedus inimsmugeldamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangla.
Vangla. Foto: SCANPIX

Leedus astuvad kohtu ette kaks Eesti kodanikku, keda kahtlustatakse ebaseaduslike sisserändjate vedamises.

Kaks Eesti kodanikku, keda kahtlustakse ebaseaduslike sisserändajate toimetamises üle Leedu riigipiiri, astuvad peagi Panevežyse ringkonnakohtu ette.

Ööl vastu 31. detsembrit kontrollisid Leedu migratsiooniametnikud riigi põhjaosas Pasvalyse rajoonis Lätist saabunud Eesti numbrimärke kandvat Volkswagen Caravelle'i taksot.

Auto roolis olnud 30-aastane naine ja kaassõitja, 46-aastane mees, esitasid ametnikele kehtivad dokumendid ning selgus, et mõlemad on Eesti kodanikud.

Autos viibis veel viis inimest, kellel dokumente polnud. Hiljem selgus, et neist neli - 16-, 22-, 23- ja 27-aastesed mehed - on Afganistani kodanikud ning viies, 23-aastane mees Pakistani kodanik. Illegaalselt Eestisse tulnud mehed tahtsid jõuda Saksamaale.

Uurimise käigus selgus, et mõlemad Eesti kodanikud töötasid taksojuhina ning mõlemale maksti 15 000 krooni illegaalide vedamise eest.

Afgaanid ja Pakistani kodanik viidi põgenikekeskusesse, mõlemad Eesti kodanikud võeti aga vahi alla, süüdistatuna välismaalaste ebaseaduslikus vedamises üle riigipiiri.

Juhtumi menetlemine on lõppenud.

Süüdimõistmise korral võib kahte Eesti kodanikku ähvardada kuni kümneaastane vanglakaristus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles