Roolijoodiku auto konfiskeerimise vaidlus jõuab Euroopa kohtusse

Martti Kass
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus.
Kohus. Foto: SCANPIX

Riigikohtus kaotajaks jäänud korduvalt joobes juhtimiselt tabatud Toomas Tiiki advokaat pöördus mehelt auto konfiskeerimise asjus Euroopa inimõiguste- ja põhivabaduste kohtusse.

Riigikohus tegi juunis otsuse, milles leidis, et roolijoodikult sõiduauto äravõtmine on seaduslik.

«Olen pöördunud asjaga Euroopa inimõiguste - ja põhivabaduste kohtusse, kust on tulnud ka vastus, et avaldus on kohale jõudnud,» ütles Tiiki kaitsja Anti Aasmaa.

«Olen seisukohal seisukohal, et Eesti õiguskord on üks osa Euroopa õiguskorrast ning kuna antud kaasus lõi kriminaalõiguse seisukohast olulise pretsedendi Eestis võib see luua palju ulatuslikuma pretsedendi ka Euroopas,» selgitas Aasmaa.

«Arvestades asjaolu, et kolmandik riigikohtunikest jäid asjas eriarvamusele ei ole sugugi välistatud, et Strasbourgis võib antud asi luua risti vastupidise pretsedendi kui seda Eesti riigikohtus,» arvas kaitsja.

Viru maakohus määras juuli alguses neljandat korda alkoholijoobes auto juhtimisega vahele jäänud Toomas Tiikile karistuseks poolteist aastat vangistust.

Süüdistusest selgub, et 32-aastast Toomas Tiiki on varem kaks korda mootorsõiduki alkoholijoobes juhtimise eest juba karistatud (2006. aastal ja 2007. aasta veebruaris).

Möödunud aasta oktoobris juhtis ta alkoholijoobes olles Kunda linnas Lasteaia tänaval sõidukit Audi 80 ning selle aasta jaanuaris samuti Kundas sõidukit Audi 100.




Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles