Nõva kavandab lasteaed–põhikooli

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõva rand
Nõva rand Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Nõva sulgemisohus põhikool loodab sügisel jätkata lasteaia-põhikoolina ja laiendada ka õpilaskodu.


«Sellised plaanid on meil,» ütles lasteaia avamise kohta Nõva vallavanem Enn Laansoo. Uus lasteaed planeeritakse põhikooli ruumesse ja sinna on kavandatud 10 kohta, kirjutab

Lääne Elu

.

«Praegu on meil Nõval laste päevahoid. Uuest õppeaastast loodame avada lasteaia-põhikooli,» märkis finantsist-raamatupidaja Sirje Laas.

Põhikoolis õpib praegu 25 last, kuid prognoosi järgi nende arv väheneb. Suurim on praegu seitsme õpilasega 9. klass, terves esimeses kooliastmes on lapsi vaid kolm.

Päästmaks kooli põhikoolina, avas Nõva sügisel riigi toel õpilaskodu. See tõi kooli 2. ja 3. astmesse juurde kokku neli last, kes elavad valla remonditud kolmetoalises korteris.

Koppelmaa sõnul oleks võimalik õpilaskodu laiendada ja riiklikult toetatavaid kohti juurde taotleda. «Vallal on veel üks tühi korter, mille võiks õpilaskodule remontida,» rääkis Koppelmaa. Praegu kasutusel olevasse korterisse mahuks veel kaks last.

Siiski pole kindel, kas Nõva suudab jätkata põhikoolina. «Mõne aasta pärast on põhirõhk lasteaial ja algkoolil, teise-kolmandasse kooliastmesse lapsi ei jätku,» tunnistas Laas, kuid lisas: «Aga kes teab - nüüd on meil asfalttee, äkki tuleb rahvas tagasi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles