Sotsiaalministeeriumis alustab tööd laste ja perede osakond

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Pevkur
Hanno Pevkur Foto: Raigo Pajula

Homsest alustab sotsiaalministeeriumis tööd laste ja perede osakond. Loodava osakonna põhiülesanneteks on kavandada ja ellu viia laste õiguste ja lastekaitse poliitikat ning juhtida tervikliku perepoliitika kujundamist.


Osakonna töö eesmärk on tagada, et iga laps oleks väärtustatud, lastekaitsesüsteem oleks hästi korraldatud ning perede heaolu tõuseks. Osakond korraldab ka rahvusvahelist lapsendamist.

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul on laste ja perede küsimused väga olulised. «Laste ja perede teemadega süvitsi tegelev osakond aitab nende muredele suuremat tähelepanu tõmmata ning probleeme süsteemselt käsitleda. See omakorda võimaldab saavutada paremaid tulemusi,» ütles minister.

«Lisaks on ministeeriumis nüüdsest erinevatele laste ja perede teemadega tegelevatele nii kodu- kui välismaistele organisatsioonidele üks kindel partner,» lisas Pevkur.

Seni olid pere ja laste poliitika teema jagatud kahe osakonna vahel. Laste õiguste ja kaitse teemaga ning rahvusvahelise lapsendamisega tegeles hoolekandeosakond ja perede teemaga soolise võrdõiguslikkuse osakond. Edaspidi hakkab neid ülesandeid täitma laste ja perede osakond. Uues osakonnas jätkavad tööd samad inimesed, kes töötavad hetkel kahes eelnimetatud osakonnas. Uusi ametnikke tööle ei võeta.

Vabariigi Valitsus kiitis 25. veebruari istungil heaks 14. aprilli 2004. a määruse nr 107 «Sotsiaalministeeriumi põhimäärus» muutmise. Lisaks laste ja perede osakonna loomisele kaotati sama määruse muutmisega abiministri ametikoht ning Sotsiaalministeeriumi tervishoiu osakond muudeti kaheks: tervishoiuosakonnaks ja ravimiosakonnaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles